Archiv článků

Duben 2021

V sekci "Hledají nový domov" jsou dva krásní běloušci. Jsou to milá a veselá morčátka, která budou dělat adost, jako domácí kamarádi a mazlíčci. Za dva a půl měsíce očekáváme narození mláďat po Nahawě a Fioně. Teším se. Otcem bude nádherný samec Debut Juráš.
Celý článek

9. Výstava morčat Turkovice

Calua Live whistles Denisa Vítková (ČR) 97,5 bodů Eliška Poláčková (ČR) 97 bodů Nejlepší anglický crested Nejlepší krátkosrsté junior Striga Anubis Denisa Vítková (ČR) 97,5 bodů Eliška Poláčková (ČR) 97 bodů 2. Nejlepší hldké junior 3. Nejlepší krátkosrsté...
Celý článek

Záři 2020

9.9.2020 porodila Penelope vrh "G", krásná čtyři mláďata, dvě samičky a dva samci. Všechna mláďata jsou oranžová a jsou plemene anglický crested. 26.9.2020 narozen vrh "H", jedináček - krásná hladká zlatá samička, které jsem dal jméno Hera Live whistles. 26.9.2020 jsem vyrazil na výstavu do...
Celý článek

Srpen 2020

Všechna mláďata z vrhu "E" a "F" našla nový domov a jsou v roli mazlíčků. Nyní se těším na dva vrhy od Penelope a Sophie. Letošní léto bylo fajn, protože bylo spoustu trávy a morčátka jsou ve skvělé kondici.  K chovným samicím přidána samička Calua LW,  anglická crestedka ve zlaté barvě.
Celý článek

Červenec 2020

3.7.2020 narozen vrh "F". Matkou vrhu je Tawaka. Narodila se krásná anglická crestedka v oranžové barvě, má na uchu zálomek. Bude nabídnuta k prodeji, jako mazlíček. Od 1.7. jsou spolu Penelopa LW a Uniwers LW a druhý pár tvoží Sphia LW a Monlight Che Guevara.
Celý článek

Červen 2020

30.6.2020 porodila Nahawa vrh E. Ve vrhu je pět mláďat. Pro mě je tento vrh velkým překvapením a ponaučením, že ne vždy se vš vydaří, jak člověk plánuje. Ve vrhu jso mláďata se zálomky na uších a vírky na zádech. Mimča jsou roztomilá a určitě udělají radost, jako mazlíčci. 
Celý článek

Květen 2020

Zdá se, že cca za měsíc se můžeme těšit na dva vrhy od Nahavy a Tawaky. Samičkám začíná růst bříško, tak uvidíme, jaká překvapení nám nadělí.
Celý článek

Duben 2020

Sestavil jsem dva nové chovné páry. Tawaka a Nahava jsou od tothoto měsíce společně s Uniwersem.  
Celý článek

Březen 2020

15.3. se narodil vrh C a vrh D. Matkami vrhu jsou Sophia a Penelope, otcem importovaný sameček Moon. Více informací a foto vrhů v sekci odchovy.  
Celý článek

Leden 2020

Očekávám narození vrhů po Zojje Anubis a Che Guevarovi( import Rusko), dále pak po Rubby (argente béžová zlatá) a zapůjčeném samečkovi Benovi Dior (lila) z chs Juráš.  Tawaka o svůj první vrh přišla, narodilo se šest mláďat. Ještě to chtělo nějaký čas. Mrzí mě to, avšak Tawaka je v pořádku a...
Celý článek