IV. Podzimní výstava morčat v Brně a další novinky

24. říjen patří již tradičně podzimní výstavě morčat v Brně a tak jsme nemohli chybět. Pořadatelkou této výstavy je Markéta Kořínková a posuzování se ujali Petr Tejml a Petra Tomášková, vystavena byla spousta krásných morčat všech plemen uznaných v ČR. S touto výstavou se pojí i příjemné setkání s přáteli a s tím spojené celodenní povídání a sdílení zkušeností o morčatech. Za chs LW byla vystavena tři morčata,  Dafne Live whistles (97,5b), Wikki Margarita (98b) a Aqua Anubis (97,5b). všechny tři holky se umístily na stupních vítězů, více info a foto naleznete v sekci "výstavy 2015".  Mám z výsledků velkou radost. Výstava se nám líbila a pokud to půjde za rok jsme v Brně zase :-).

Další novinkou je to, že se některá naše chovná morčátka odstěhovala do chovných stanic našich přátel, kde posílí chovy hladkých buff a šafránových morčátek. Isabella Z jantaru a Last Life Od Doubravky nyní bydlí u Míši Hejné v chs Anubis a Dafne Live whistles se po brněnské výstavě přestěhovala pod hlavičku chs Pod Stránskou skálou k Míši Sadecké. 

Pokud se ptáte proč, zde je vysvětlení mého rozhodnutí. Rád bych se nyní věnoval prioritně chovu plemene anglický crested v barvě oranžová a zlatá. Naši chovanci jsou v chs, se kterými jsem pravidelně v kontaktu a už teď mám informace, že se jim daří dobře.

A co nás čeká v nejbližší době? V první polovině listopadu by se měla narodit mláďata po Galandrii Fuerteventura a Klaudii Z jantaru, těším se na ně a tajně doufám, že se narodí nějaký crested.