Květen 2018

Ke konci února porodila Lara a Zojja na delší dobu poslední vrhy (více v sekci "odchovy 2018"). Zažili jsem si těžké a smutné období a proto odchovy a vrhy nyní neplánujeme. Přesto chs Live whistles funguje dále a snad se za pár měsíců budeme opět radovat z  krásných morčecích "prcků".

Lara vom Tenderingsee odjela podpořit chov skinny morčat do chs, kde se tímto plemenem zabyvají. Přesto že se jednalo o import k chovným účelů, a chovatelka to věděla,  u Lary se časem objevila žábra, velmi mě to mrzelo a překvapilo, protože dojela již půlroční a žádnou vadu srsti na sobě neměla. Stát se samozřejmě může cokoliv, ale samotný přístup paní chovatelky mě utvrdil o tom, že si příště velmi rozmyslím, zda budu importovat nějaké zvíře ze zahraničí. Cílem importu morčat v oranžové barvě bylo to, abych v ČR podpořil a vylepšil barvu u svých odchovů a vyhnul se také příbuznosti chovných jedinců, protože nepříbuzná morčata v barvě zlatá a oranžová tu nikdo jiný nechová. Plyne z toho jedno velké ponaučení - vydržet a pracovat se svými ověřenými zvířaty, kde vím, co od nich mohu očekávat!!!!!

 

Amina též odjela do nového domova dělat společnici a kamarádku dalším morčecím samičkám. Noví majitelé od nás již morče mají a vím, že se u nich Amina bude mít velice dobře.